Vloerwerwarming

Levert optimaal warmteplezier, in tegenstelling tot radiatoren kan de ruimte temperatuur wat lager worden ingesteld voor een behaaglijk klimaat. Het is dus energiezuinig en geen radiatoren betekend ruimte winst en minder schoonmaak tijd.

Aluminium puien

Levert nagenoeg niet meer onderhoud op dan het schoonhouden hiervan, de puien ogen strak en slanker dan b.v. hout of kunststof. De triple beglazing zorgen voor optimale warmte- en geluidsisolatie.

Onderhoudsarm

Alle gekozen gevelmaterialen zijn onderhoudsarm, bij de toepassing van een groene gevel is het snoeien van een klimplant wel een aandachtspunt.

Kosten Besparing

Alle toegepaste bouwmaterialen en installaties getoetst op hun economische toepassing, ruimte verwarming- en ventilatie zijn toegepast in een optimaal geïsoleerde woning.

Duurzame installaties

Vloerverwarming aangesloten op een bodemwarmtewisselaar is als uitgangspunt genomen. Het biedt comfort en een gelijkmatig verwarmde woning zonder hinderlijke radiatoren. Bovendien is het energiezuinig. Hoewel de ramen in de woning gewoon kunnen worden geopend, is er een mechanisch ventilatiesysteem met een eveneens energiebesparende warmtewisselaar aanwezig.

De aluminium puien met triple beglazing vormen de perfecte afscheiding tussen de binnen- en buitenruimte, de puien zijn onderhoudsarm en het glas biedt comfort middels de optimale warmte en koude isolatie en niet te vergeten de lucht/geluid isolatie.

Op het onderhoudsarme dak wordt een aantal zonnepanelen gemonteerd. Deze worden afgestemd op het zuiden voor een optimale opbrengst. Groot voordeel hiervan is dat u als gebruiker in de basis kosten bespaart op uw elektriciteitsrekening. Het systeem verdient zich globaal binnen vijf jaar terug en levert hierna uitsluitend winst voor u op.

Energie en Techniek

Het dak op de woning is voorzien van 18 zonnepanelen. U kunt dit aantal naar eigen wens verder uitbreiden. Bij een basis begane grond woning van 160m² bent u met 36 zonnepanelen zelfvoorzienend. Er kunnen naar keuze ook nog zonnecollectoren op het dak geplaatst worden.

De woning is aangesloten op een individueel afvalwatersysteem in de hoogste reinigingsklasse. Het hieruit verkregen gefilterd water loopt naar de vijverpartij. Indien nodig wordt hieruit ook bluswater verkregen.

Elektra en water worden verkregen door aansluiting op de openbare nutsvoorziening. Middels de salderingsregeling wordt een overschot aan elektra geleverd aan het net, en weer afgenomen van het net als het dak zelf te weinig produceert. In de toekomst vervalt naar verwachting vanaf 2020 deze regeling. Accu systemen kunnen tegen die tijd mogelijk voor een deel overschotten bufferen.

De woningen worden verwarmd via een warmtewisselaar die ‘s-winters warmte onttrekt uit de bodem en zomers koude levert voor de koeling van de woning. Het systeem heeft alleen elektra nodig voor de pompinstallatie die dit mogelijk maakt.

Nieuwsgierig?

Blijf op de hoogte, schrijf u nu in